Ecoflotta közlekedéstudományi konzultáció

Az alábbi e-mail levelet kaptuk a Tempus Közalapítványtól

 Széchenyi Hajós Alapítványnak

Örömmel értesítjük, hogy a Kreativitás és Innováció Európai Évéhez kapcsolódó ötletpályázatra benyújtott kezdeményezése a Tempus Közalapítvány kuratóriumának döntése értelmében bekerült az Év hivatalos hazai programjába.

Az Önök által megvalósítandó esemény jogosult az Év logójának használatára,

Kreativitás 2009

és szerepelni fog az Év hivatalos hazai www.kreativitas2009.tka.hu honlapján is és az

európai www.create2009.europa.eu honlapon is

valamint a havonta kiküldött programajánlókban és a promóciós anyagokban.

A Tempus Közalapítvány az Év hazai koordinátoraként közreműködik a rendezvénnyel kapcsolatos kommunikációs tevékenységekben.

Szeretettel várjuk az Év hivatalos megnyitójára, amelyre 2009. február 25-én 14 órai kezdettel kerül sor Budapesten, a Magyar Fotográfusok Házában (Nagymező u. 20.). A megnyitó keretében ismertetjük a Kreativitás és Innováció Európai Évének hazai programját. A meghívót a részletes programmal szintén csatolva küldjük.


2009.febr.11.-én leadott pályázati űrlapunk a következő volt 




PÁLYÁZATI ŰRLAP

a Kreativitás és Innováció Európai Éve 2009

magyarországi programsorozatához



A projekt címe: Kreatív dunai régiós háztartási 100% zöldáram mikroerőmű géplízing platform 

A projektet kezelő szervezet neve: Széchenyi Hajós Alapítvány

Címe: 1126   Település: Budapest  Böszörményi út 34/A

Honlap: www.ecoflotta.hu

A projekt végrehajtásáért felelős személy neve: Kiss János Ferenc ügyvezető elnök

 

A projekt céljai:

 Az ENSZ 2005-2014 közötti „Fenntarthatóságra oktatás világ évtizedben” az EU Kreatív Régiók programba kapcsolódó Budapest Innopolisz környezetipari ÖKOPÓLUS programban Széchenyi Hajós Alapítványunk kezdeményezésére létrejött Ecoflotta-ház® Klaszter védjegyű háztartási 100% zöldáram öko-innovációs hálózat első nyilvános sajtó bemutatkozása.

 

Az Energiahatékonysági Világnap (márc.6) és a Fogyasztóvédelmi Világnap (márc.15) közötti időszakban a dunai Kláris Irodahajón háztartási zöldáram fogyasztóvédelmi sajtótájékoztatót majd  bio- és 100% zöldáram üzemanyag közlekedésgazdasági öko-innovációs célú tudományos tanácskozást rendezünk.

 

A projekt tervezett időpontja és helyszíne:

 2009. márc. 6 és 10  Budapest XIII.ker. Szent István park előtti Kláris Irodahajó a Dunán

 

Célcsoportok:

 Klímabarát települési zöldáram célú 

  • Írott és elektronikus „zöld” sajtó képviselői
  • Klímabarát települési célú 100% zöldáramot igénylő háztartásvezetők
  • Klímabarát települési célú 100% elektromos járművet remélő járművezetők
  • Klímabarát település célú közlekedés-gazdaságtudomány képviselői

 

Tervezett tevékenységek:

 1./ 2009.jan.28  Az Ecoflotta-ház® Klaszter tanácskozásán kialakul a klímabarát települési célú lakás és jármű 100% zöldáram fogyasztóvédelmi programra

2./ 2009 febr. Az Ecoflotta-ház® Klaszter tagjai véleményezik és kialakítják a 100% zöldáram öko-innovációs kiállítás és tanácskozás a www.ecoflotta.hu honlap anyagát

3./ 2009. márc.6. Energiahatékonysági Világnapon zöldáram fogyasztóvédelmi sajtótájékoztató a Kláris Irodahajón. ELMŰ háztartási 100% zöldáram oda-vissza mérő (villanyóra) kiállítással egybekötve

4./ 2009.márc. 10 Kláris Irodahajón 100% zöldáramos lakás és elektromos autó energia hatékonysági és közlekedésgazdasági tudományos tanácskozást rendezünk.

 

A projekttől várt eredmények:

 A klímabarát települési célú Ecoflotta-ház® Klaszter tagjai és a programban résztvevők kompetensek lesznek lakás és jármű klímabarát (CO2 csökkentő) lakossági kreatív és öko-innovatív lakás és jármű 100% zöldáram mikroerőmű géplízing (műszaki-gazdasági) megoldások terén.


A projekttel kapcsolatos hosszú távú tervek:

 Ecoflotta-ház® Klaszter 100% háztartási zöldáram mikroerőmű kreatív gazdaságsegítő megoldásai bekerülnek a Nemzeti Éghajlatváltozási Program (NÉP) és a Nemzeti Energiatakarékossági Program (NEP) által preferált öko-innovatív klímabarát háztartási zöldáram mikroerőmű lakossági pályázati megoldások közé.


A projekt promóciós terve:

 2009.jan.28 Ecoflotta-ház® Klaszter (zöldáram klaszter) taggyűlési állásfoglalást követően beindul a projekt promóciós munka. 

 2009.márc.6.  háztartási zöldáram sajtótájékoztató és háztartási 100% zöldáram villanyóra kiállítás az Energiatakarékossági Világnapon a Kláris Irodahajón.

 

Tervezett pénzügyi források:

Széchenyi Hajós Alapítványt támogató Ecoflotta-ház® Klaszter és a Budapest Innopolisz környezetipari Ökopólus programban résztvevő cégek klímabarát települési és társadalmi felelősségvállalási célú pénzügyi forrásai.