Itt az Ecoflotta-házzal kapcsolatos MTI hírekrôl tájékozódhat

2009.03.06.

100% zöldáram sajtótájékoztató (BVK)

A közhasznú és környezetvédelmi célú Széchenyi Hajós Egylet Népfőiskola Alapítvány és a Széchenyi Ecoflotta-ház Géplízing Gazdaságsegítő Egyesület 2009.március 6-án pénteken Budapesten a XIII.ker. Szent István park előtti Kláris Irodahajón (www.okohajo.hu) sajtótájékoztatót tartott 15 órakor. A Széchenyi Hajós Egylet Népfőiskola Alapítvány kezdeményezésére 2008.szeptember 22-én az Európai Mobilitási Hét Autómentes Napján a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Központban(BVK) és támogatásával a Budapest Innopolisz Ökopólus program keretében létrejött klímabarát kikötő települési agrogáz mikroerőmű géplízing célú és Ecoflotta-ház együttes védjegyű gazdaságsegítő egyesület (klaszter).

2009.02.24.

Ecoflotta "klaszter" sikeres pályázata (BVK)

A Kreativitás és Innováció Európai Évének magyar eseménysorozata keretében az ecoflotta 'klaszter' pályázata sikeres volt, amelyet a Tempus Közalapítvány írt ki. A Budapesti Vállalkozásfejlesztési Központ (BVK) is a szakmai konzulensek között volt, segítette a pályázat sikeressé válását. A Kreativitás és Innováció Európai Évéhez kapcsolódó ötletpályázatra benyújtott kezdeményezés a Tempus Közalapítvány kuratóriumának döntése értelmében bekerült az Év hivatalos hazai programjába.

2008.09.24.

Megalakult az Ecoflotta klaszter egyesület (BVK)

2008. szeptember 22-én, az Európai Mobilitási Hét utolsó napján, a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Központ (BVK- Budapest Enterprise Agency - BEA) a Széchenyi Népfőiskola Alapítvány kérésére helyszínt biztosított az Ecoflotta induló klaszter alakuló ülésére a BVK központjában. Dr. Záray Gyula professzor (ELTE) a Budapest Innopolisz Fejlesztési Pólus program környezetipari (ÖKO) tematikus pólusának vezetője is részt vett az eseményen. Az ülésen továbbá jelen volt az érintett, Csepel Szigeti kistérségi menedzsere, valamint a Pólus Program Hálózatfejlesztő Iroda – Budapest irodavezetője.

2008.01.16.

Akár lótrágya is hajthatja a jövő autóját (MTI hír)

Egy ló egy év alatt termelt trágyájából 10 ezer kilométert haladna egy elektromos személyautó, amennyiben a trágyából biogázt, majd abból villanyáramot állítanának elő. Ez hangzott el a decentralizált energiaellátásról rendezett konzultáción szerdán Budapesten. A Széchenyi Hajós Egylet Népfőiskola Alapítvány által szervezett rendezvény fő témája a személyi energiaellátás volt, amely decentralizált energia előállításnak is nevezhető. Az egyik konstrukció lényege, hogy kisméretű reaktorokban biogázt állítanak elő, amely egy gázmotorral – generátort forgatva – villanyáramot termel.