Itt az Ecoflotta-házzal kapcsolatos folyóiratcikkekrôl tájékozódhat

2007.11.

TRANZIT: Hunyadi lakóhajó flotta jövőkép 2020-ig

A Széchenyi Hajós Egylet 1989-ben hozta létre a közhasznú környezet és természetvédelmi célú Széchenyi Hajós Egylet Népfőiskola Alapítványt. Az alapítvány közhasznú szervezetként politikától mentes. Nem számít politikai tevékenységnek a kormányzati és ellenzéki politikától eltérő EU-zöldnormás szakmapolitikai aktivitás. Az EU 2006 évi fenntartható fejlődés stratégiájában a fenntartható tudásalapú társadalomhoz hozzájáruló, több szakterületet érintő politikák között szerepel.

2007.08

Logisztikai híradó: öko-logisztikai élménypedagógiai K+F

A cikk jövőképet vázol, amelyben fontos, hogy fiatalságunk gondolkodásában a „zöld” öko-logisztikai megoldások természetesek legyenek. Ezt segíti az „öko-iskolahajó” amely a gyakorlatban élményszerűen mutatja be, hogyan lehet egy hajón szerves hulladékot üzemanyagként hasznosítani. Környezetvédő vízi turizmus a legújabb sláger a német idegenforgalmi ajánlatokban. A Metro újság június 28-a számában az MTI-re hivatkozva olvasható, hogy napenergiával meghajtott kishajókkal lehet felfedezni a folyók, a tavak faunáját és flóráját.

2006.03.

Környezetbarát társasházak EU pályázati lehetőségei I.

Cikk az ÖKOHÁZAK magazinból: Környezetbarát társasházi vagyis öko-házi célú korszerűsítésekre vissza nem térítendő EU támogatásra pályázhatnak a társasházi lakások tulajdonosi közösségei. Aki akarja a célt, annak akarnia kell a cél elérésének eszközeit is...

2006.02

Megújuló energiák a társasházakban

Budapest XII.kerületi HEGYVIDÉK újság 2006.febr.22.-i számában a címoldalon Kertész Dániel újságíró cikke a közhasznú és környezetvédelmi célú Széchenyi Hajós Egylet Népfőiskola Alapítvány tevékenységéről.