Széchenyi tanyahajós ökopark mint kreatív városi jövôkép (ökoszisztéma és ökovízió)

A „kreatív város” fogalmat először 1988-ban David Yencken, az ausztrál Victoria város egyik tervezéssel foglalkozó tisztviselője használta. „A kreatív tervezés a kulturális erőforrások kihasználására és arra a holisztikus megközelítésre épül, hogy minden probléma csupán egy rejtett lehetőség, minden gyengeség erősséggé alakítható, és még az észrevehetetlen is valami pozitívvá váltható: hogy a semmiből is lehet valamit alkotni. Ezek a kijelentések elcsépelt közhelyeknek hangozhatnak, de ha teljes szívünkből elhisszük őket, akkor erős eszközként funkcionálhatnak a tervezésben és a gondolkodásban.”

Újbuda Budapest XI. kerülete. Legfőbb értékét a benne lakó, tanuló, dolgozó emberek vágyai, ötletei, képzelőereje és tettei képviselik. A „Fenntartható közlekedés biogáz üzemanyaggal” című ökoszisztéma pályázatom kreatív hasznosítására keresve sem lehet jobb társadalmi, gazdasági és ökológiai partnereket találni, mint a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Újbuda Önkormányzata és a részleges tulajdonában lévő Lágymányosi öböl ingatlan beruházó Öböl Kft.

A pályázatomra és 2644 U lajstromszámú használati mintámra alapozott a Széchenyi tanyahajós ökoszisztéma jövőképe. Pályázatom megvalósítása a Lágymányosi öböl ingatlanfejlesztésben érdekelt szakmai és pénzügyi partnerekkel lehetséges lenne.

Az Újbuda helyi újságban közzétett Lágymányosi öböl ingatlanfejlesztési jövőképben elhelyeztem 5db Széchenyi tanyahajó szigetet. Egy-egy Széchenyi tanyahajó sziget 252 m2 úszó tanyahajó platform Az ÚSZÓ STÉG Kft. (Balatonalmádi) által gyártott JETFLOAT típusú úszóstég 60 ezer Ft/m2.

Az úszó tanyahajó szigetek bárki által megközelíthetők Elektro-jet-tel (magyar gyártmány) Vízi rendészeti szempontból nem minősül vízi járműnek. Mindenféle vízi jogosítvány nélkül vezethető.